Betydelsen av helgfrukostar

Frukost är mitt absoluta favoritmål. Måste jag välja så kommer det först, inte minst därför att jag skulle kapejsa om jag inte åt något på morgonen. Under veckorna äts morgonmålet framför jobbdatorn. Inte optimalt, men det blir så när man ska hinna med ungefär hundra saker på mornarna och dessutom pendla in till jobbet. Jag drömmer fortfarande om att det ska finnas frukost på tåget, någon gång i framtiden, men jag inser att med den takten som saker och ting utvecklas här så lär jag försvinna från den här jorden innan det sker.

Men helgfrukostarna...åh, det finns inget bättre! Gott bröd, ost, skinka, bra juice och kokta ägg med kaviar samt baljor av kaffe eller te och tidningen med en massa bilagor. I love it! Då tar jag igen allt som missas under veckorna.

Det enda tråkiga numera är att man sällan får sitta ner mer än två minuter åt gången innan någon ropar och ska ha hjälp eller ett bråk mellan barnen som ska avvärjas. Viola vill helst klättra omkring på bordet också, vilket inte direkt sänker pulsen.

Nej, det är inte riktigt lika avslappnande med helgfrukostar längre.