Min för en stund

Lite mer utvilad nu. Minns förvisso knappt att jag somnade i går, men jag höll faktiskt ut genom hela Let's Dance och det kan jag tacka Viveca Stens senaste bok för. Den kom nyligen ut i pocket och efter en kamp om vem som först skulle lyckas komma över ett ex (försenad från förlaget) knep Mathias segern. Följdaktligen var det också han som fick börja läsa - något annat vore ruttet gjort.

Nu hör det till saken att min man helst bara läser på tåget på väg till jobbet. Så i går kväll knep jag listigt boken när Viola skulle nattas. Jag ligger alltid bredvid på vår säng, med sänglampan svagt på, och läser en bok eller tidning. Det fungerar jättebra.

Sedan satt jag och läste i soffan medan jag emellanåt kastade en blick på dansparen som studsade runt på teveskrärmen, alldeles för inne i berättelsen för att somna. Det höll genom hela programmet plus de sena nyheterna.

Nu ska jag läsa klart det sista av boken.