Gissa vem som varit hemma i dag?

Gårdagen slutade dock lite mer omysigt än väntat. Precis när vi var på väg att gå och lägga oss hörs en hostning från Violas säng och sedan ett hulkande tjut.

"Nappen", säger jag och tassar upp till vårt sovrum bara för att mötas av en nedkräkt spjälsäng.

Bort med sänglakan och bäddmadrass och fram med våtservetter och alcogel. Stackars trötta Viola hängde som en slokad blomma i badrummet medan jag skurade henne och Mathias rusade ner till tvättmaskinen.  Fram med nya lakan och ny napp bara för att upptäcka att det luktar bränt nerifrån.

"Jäklar, kastrullen!", vrålar jag.

Mitt i röran har vi båda glömt bort kastrullen där napparna och nappflaskan ska kokas rena. Mathias öppnar ytterdörren på vid gavel för att vädra ut oset samtidigt som han hivar ut den svartbränd grytan, med halvt nedsmälta nappar och en nappflaska, i snödrivan utanför köksfönstret.

Precis när vi pustat ut hörs en ny hulkning från övervåningen. Magsjukan tänker visst stanna.

Sablar!