Söndagsmys

Tidigare tyckte jag att söndagar var jobbiga. Slutet på en trevlig helg är aldrig roligt och söndagar kan vara en rätt seg dag om man inte ser till att det händer roliga saker. Numera är vi duktiga på att även utnyttja söndagarna till annat än att bara åka till soptippen, städa, tvätta eller vad det nu kan vara för måste som inte går att skjuta undan längre. En hel dag med bara måstemåsten blir rätt trist och då blir söndagskvällarna ännu tråkigare eftersom det känns som om man inte gjort något mysigt alls.

Så nu blandar vi mer på helgerna. Jag slänger hellre in en tvättmaskin på fredagskvällen, medan middagsmaten går färdig på spisen och barnen väntar på att vi ska tända ljusen på bordet och ropa "Fredagsmyyyyyyyyyys!". Då slipper man börja lördagsmorgonen med att tänka, herregud jag måste tvätta fem maskiner i dag! Eller som vi har gjort - skjuta upp alla tråkigheter till söndagen.

Dagens söndagsmys har i alla fall innefattat en väldigt trevlig namngivningsceremoni för lilla S, som föddes i somras. Mellan tuggor av västebottenpaj, snittar och engelska scones har vi jagat busiga barn och hunnit prata med en massa kompisar.

I kväll avslutar vi med att se nypremiären av Solsidan. Toppenbeslut att lägga det programmet en söndagskväll måste jag säga.