Rapport från en vabbdag

Viola växlar mellan att vara hyperpigg och supergnällig. Vet inte riktigt vilket som är värst. Hon sov en dryg timme och då hann jag äta en mycket sen frukost. Sedan dess har hon limmat sig fast på mig (läs vägrat vara någon annanstans än i min famn ens för en endaste liten sekund). Nu har vi läste den här ungefär 100 gånger (Violas val)

...och den här ungefär lika många gånger (Ska alltid ske i direkt anslutning till den gröna boken)

Det slutade med att jag hämtade fram chokladmuffins från frysen som jag bakade i helgen. Egentligen är det Gilberts muffins (de är mjölk- och glutenfria), men jag har redan lovat att baka flera för att ersätta de två som mystiskt försvann samtidigt som den stackars utschasade mamman lyckades få tag i en stärkande mugg java. En till mig och en till lilla sjuklingen.

Recept på de goda muffinsen finns förresten här om det är fler här som behöver enkla och goda uppslag som även allergiska barn tål. Vi bakar muffinsen på den gula mjölmixen, som är naturligt glutenfri och mjölkfri och finns i vanliga matbutiker. Jag hade dock i mer kakao än vad receptet föreskriver eftersom det blir ännu godare.