Kompletterande kontraster

Läste att Sofi Fahrman definierade sig som "lite schizofren" eftersom hon pluggat samhälle som inriktning på gymnasiet men med bild som tillval. Även om jag knappast lever samma liv som frk Fahrman så känner jag igen det där att man kan dra åt två håll samtidigt. Jag har ett starkt intresse för samhällsfrågor samtidigt som jag älskar allt som har med färg, form och design att göra. Även jag läste samhällsprogrammet med dubbla inriktningar - dels bildestetisk variant (ja, jag målar faktiskt!) och med extrastudier och fördjupning i både internationell politik och franska. När jag började plugga på universitetet blev det både statsvetenskap och kommunikationsstudier i min examen samtidigt som jag målade kroki, fotograferade och frilansade som skribent.

Det där har hängt kvar och jag får utrymme för båda delarna numera. Jag arbetar som projektledare och analytiker samtidigt som jag bloggar och fotograferar. Målandet ligger lite på is just nu, men jag är så sugen på att ta upp det igen. Ska bara fundera på vad nästa steg är där?

Matlagning är en annan sak som jag gärna ägnar mig åt. För mig är det ett sätt att uttrycka mig kreativt, snarare än ett trist måste. Precis som jag tror att de som gillar att baka, sy och pyssla får utlopp för sin kreativitet de vägarna.

Jag måste ha båda de här delarna och jag tror att det är så för många.