Uppklädda barn

Barnen hade naturligtvis fina julaftonskläder på sig i går. Gilbert i en ljust blå och nystruken skjorta samt mörkblå chinos var stolt över att Mathias också hade skjorta (viktigt det där).

Viola hade vita strumpbyxor och en röd finstickad klänning med korta ärmar och plisserad kjol, ett kap från HM, och en liten lockig snedtofs med svart sidenrosett i den mörka kalufsen. Hon snurrade stolt runt i klänningen i hallen innan vi stoppade ner henne i vinteroverallen. Det gäller att hålla finkläder borta från fläckiga små fingrar.

Jag funderade på om jag skulle köpa små slejfskor i lack, men det kändes som överkurs för en 16-månaders. Det visade sig dock att kusin E hade just sådana. Det dröjde inte länge förrän Viola hittade dem övergivna och klampade runt i jätteskorna (stl 28) med ett nöjt leende på läpparna.