Lagom är bäst

Det här med julklappar åt barnen - där är vi rörande överens om att det är kvalitet framför kvantitet som gäller. Gilbert och Viola fick följdaktligen varsin bok i julstrumpan på morgonen. Sedan hade vi köpt ett legoset (brandstation) och ett par enkla längdskidor åt Gilbert eftersom dagis har skidskola efter lovet för de som vill.

Viola fick en docka med napp (mycket poppis), en ljusrosa tyllkjol och en liten väska att kånka runt på. Hon satt i 45 minuter och plockade i och ur dekorationsrosetter i väskan från paketen i går. I dag har hon rusat runt med den lilla guldfärgade väskan i ena näven och dockan i den andra. Det är bara tylljolen hon vägrat testa (ha, ha, ha...)

Sen tillkommer ju julklappar från de andra i familjen också så det blir ju en del i alla fall. Hade dock sagt till min mamma att hon gärna fick köpa kläder, eftersom båda barnen växer så det knakar, och det kom två välfyllda, mjuka paket utöver varsin leksak.

Nu blir det varken några leksaks- eller klädinköp till småttingarna på ett bra tag.