Livet och lite till

De vi träffade i går är nya bekanta för mig eftersom mannen i den familjen arbetar tillsammans med Mathias, så de har lärt känna varandra den vägen. Jag har träffat honom en gång, men bara väldigt kort. Så det var riktigt spännande att komma hem till dem i går kväll.

Jag älskar för övrigt att se hur andra människor bor, hur de möblerat, vad som står i bokhyllan och vilken musik de lyssnar på. Jag blev så glad när jag såg att det här paret, som lever på form (hon inredningsarkitekt, han AD), hade en rejält tilltagen bokhylla och mängder av cd-skivor mitt i allt det ljusa och luftiga, mixat med snygga möbler, barnens leksaker och allt annat som en tvåbarnsfamilj har. Det var som att kliva in i en enda stor och varm formgivarfamn och jag ville aldrig gå hem. Jag ville bara sitta kvar och fortsätta att prata om allt och sen somna framför den jättestora, mörkgröna kakelugnen i vardagsrummet.