Inspiration

Jag fick nästan middagsbjudningspanik i går. M och N kommer förbi oss i kväll och min av jobb- och familjestress överhettade hjärna ville inte riktigt samarbeta och tänka kreativt.

"Jag har ingen aning om vad vi ska laga för mat, jag kommer inte på något, det står still i huvudet, fullkomligt panikstill", ylade jag åt en förvånad Mathias.

"Du är trött", svarade han. Vi kommer på något.

Och jo då, efter att ha snurrat runt på nätet och rivit ut en massa kokböcker och mattidningar slog blixten ner. Efterrätten (creme brulee-premiär) och hösten får sätta tonen för vår trerätters, även om jag får ge upp tanken på att få in svamp (Mathias gillar det inte) i någon av rätterna.

Förrätt: Toast med gratinerad chévre, valnötter och honung. En klassiker.

Varmrätt: Hummerpasta a'la Mauro & Plura. Enkel lyx.

Och så den eldfängda bruleen med färska bär till efterrätt. Den kan gudskelov förberedas så när inpå själva brännmomentet som sker precis innan servering. Hoppas att jag fixar det här nu!