Bränn, bränn, bränn...

Eftersom vi skjutit upp vår köksrenovering tills nu har jag inte heller köpt något nytt till köket. Men nu, när allt är fint och fixat finns ett sug efter en del saker som länge stått på min vill-ha-lista. Egentligen är det inga märkvärdiga saker - ingen Kitchen Aid-maskin eller liknande, utan sådant som jag känner fattas i grundutbudet. Hit hör till exempel små, runda ugnsportionsformar som man kan använda till efterrätter eller till mat när man har gäster. En annan sak är en ny vattenkokare - den gamla fungerar nämligen inte på induktionshällen.

I går när jag kom hem från jobbet väntade två överraskningar. Mathias hade handlat en ny vattenkokare och dessutom slagit in en extra överraskning till mig, för att "fira vårt "nya" hus", som det stod på kortet.

Fyra små,  runda ugnsportionsformar och en Creme Brulee-brännare som bonus. Hurra, vad kul!

"Mamma, vad är det där?", undrar unga herr nyfiken.

"Öhh...det är en...ehhh...maskin, som man bakar kakor med", svarar jag i hopp om att Gilbert inte ska förstå att brännaren är ett potentiellt dödsvapen i fel händer.

Det blir till att smygbränna i köket på lördag och sen låsa in eldkastaren någonstans där små nyfikna fingrar inte kommer åt.