Inte bara torktumlaren som äter prylar

Min absoluta favoritmöbel från Ikea, alla kategorier, är det vita PS-skåpet i plåt. Det har jag älskat sedan det kom, även det måste vara den uppdaterade varianten med vita ben - inte de silverfärgade.

Hos oss står teven på PS-skåpet och bakom luckorna döljer sig dvd plus ett gäng filmer. Nu är bara problemet att båda nycklarna är borta. Den första nyckeln försvann rätt så omgående när barn nummer ett klev in i den klåfingriga fasen. Nu är tvåan borta och även om jag vill "skylla på" minstingen i huset så säger Mathias blick en annan sak.

"Hur ofta brukar inte du stoppa den nyckeln i dina byxfickor?", säger han småsyrligt.

Jo då, och nu gissar jag att nyckeln, som dessutom saknar den där översta svarta plastdelen (ser ut som en gammaldags cykelnyckel), har försvunnit ut med tvättmaskinsvattnet.