Vintrig pasta

Okej, lite julsug börjar jag faktiskt känna nu. Kanske beror det på kylan, jag vet inte, men de senaste dagarna har jag börjat tänkla på julklappar, saffransbullar och små barn i tomtedräkter och luciakronor.

För att ge efter lite åt det här hållet blev det en vintrig pastarätt som sen tidig middag i dag. Doften av saffran ligger tung över huset nu. Receptet är inspirerat av Arlas smaksatta creme fraiche med saffran och tomat. Men jag lovar att det är mycket godare att göra eget.

Saffranspasta med räkor och tomat (2 pers)

Pasta av valfri sort (vi tog penne)

1 pkt saffran

1 stor, lagom finhackad tomat

Minst 500 gram räkor (det blir mindre när man skalar, tänk på det)

1/2 burk kesella

1/2 pressad apelsin

1 msk smör

flingsalt och nymalen svartpeppar

Koka pastan. Skala räkorna under tiden. När pastan är klar, häll av allt vatten (obs skölj inte i kallt vatten) och lägg i smöret i den varma pastan tillsammans med saffran. Rör om så att det blir knallgult. Vänd i kesellan, räkorna och den lagom finhackade tomaten. Avsluta med att hälla i den pressade apelsinjuicen och salta och peppra efter behag.

Klar att servera!