Galna bilister

När jag kliver av tåget inne på Östra Station ligger kontoret en kort promenad därifrån. Superskönt, tycker jag som gillar att promenera.

Men för att nå fram så måste jag passera delar av Östermalm (vacker men posh stadsdel i hufvudstaden) och därmed också riskera att bli överkörd. För på Östermalm finns inte bara små tanter i päls med pimpinetta hundar. Här hittar man även de mest aggressiva bilisterna. Det gasas otåligt vid rödljusen och man kan se de mest underliga trafiköverträdelser här, för att inte tala om alla märkliga dubbelparkeringar.

Bilarna är stora och snabba och alla verkar ha så fruktansvärt bråttom att gula trafikljus ignoreras och det tutas högljutt så fort någon stressad bilist inte har fri lejd längs med någon av de större gatorna. Här gäller det att ha vassa armbågar och ögon i nacken.