Mamma löser allt

Läkarbesöket gick finfint. Ja, så när som på att jag var två timmar för tidig, men det löste jag galant genom att åka till mina föräldrar under tiden, ta en kaffe och låta kidsen lattja där en stund. Bonus blev lite barnvaktshjälp åt Viola medan jag och Gilbert begav oss mot barnläkarmottagningen igen. Perfekt!

Och jo då, det är en tydlig kattallergi och även reaktioner mot pollen. Det sistnämnda är dock något vi måste hålla lite koll på framåt våren för att veta exakt vad det är han inte tål. Vi har sett reaktioner mot gräs under sommaren. När jag frågade om eventuella korsallergier (många livsmedel bl a) fick jag veta att gräsallergiker ofta inte tål vete- eller rågmjöl, vilket Gilbert inte gör. Han får kraftiga eksem av dem.

Häst var läkaren osäker på. Senast i söndags fick Gilbert rida på en häst på 4H-gården och då hade han reagerat om han är hästallergiker. Vi ska fortsätta att låta honom testa hästar - han älskar att rida och tanken var att han skulle få börja rida så vi får se om det går.

Då ska vi se, nuvarande allergistatus är:

Mjölkprotein

Gluten (dock ej havre)

Katt

Pollen, där vi hittills fått reaktioner mot gräs men även mot en blomma som heter hundkex.

Ägg har vi fått bukt med och några astmaproblem har vi gudskelov inte heller.