Flippa en pannkaka

"Mamma, kan jag få pannkakor när vi kommer hem?", säger Gilbert och lägger huvudet på sned och ler så stort att jag tror att läpparna ska fastna. Tydligen har han ätit så där på dagis och eftersom jag hämtat honom innan mellanmålet i dag är det jag som får leverera.

"Visst", säger jag utan ett uns av dåligt matsamvete eftersom pannkakorna i fråga är Oatlys mjölkfria som är baserade på havre och finns att köpa i tetraförpackning i matbutiken. Rekommenderas, de smakar precis som vanligt men är mycket nyttigare och utan vetemjöl.

Jag brukar även knäcka i ett extra ägg (bra proteiner, mineraler och vitaminer) och ha i lite bovetemjöl (också mycket näringsrikt och dessutom glutenfritt). Bovetemjöl är den sortens mjöl som används i så kallade blinier, ryska boveteplättar, som dock är betydligt tjockare än vanliga pannkakor. Serveras sedan med sylt - som en liten kompensation för alla nyttigheter.

I dag var pannkakorna extra uppskattade tror jag.