Alldeles för många

Vi är jättenöjda med barnens dagis. Det är en ny förskola, med en enormt stor och grön gård och med duktiga pedagoger som gör massor med barnen (knytteverksamhet, skridskoåkning, rörelsepedagogik osv). Den enda invändningen vi som föräldrar har är att barngrupperna bör vara mindre - något som inget dagis verkar kunna hålla nu eftersom de kommunala politikerna har fryst bidragen till förskolorna. Det är fruktansvärt att man sparar på förskolor och på skolan när det borde vara just det som ska ha rejält med resurser i form av utbildad personal och ordentlig lärartäthet.

Internationella forskare rekommenderar att barn under tre år går i grupper om max 12 barn per grupp och högst fyra barn per anställd. Över tre år gäller max 15 barn i gruppen. Det här är råd som Skolverket tagit fasta på och som man rekommenderar kommunerna att följa. Gissa hur det är här?

Vi Föräldrar driver en bra kampanj just nu. Skriv under ni också om ni tycker samma sak - ju fler som engagerar sig mot detta, desto bättre.