Renoveringsiver går i omgångar

Just nu bågnar våra äppelträd av frukt. Jättemysigt förstås, men vi har för mycket för att vi ska göra av med det själva. Blir därför väldigt glad när en av våra grannar, som bara har en pytteträdgård och följdaktligen inte några fruktträd, ringer på dörren och frågar om hon får plocka med äpplen hem i år igen. "Åhhh, har ni renoverat - får jag titta?", undrar hon.

"Absolut, kom in bara", säger jag.

"Gud, vad fräscht! Vi har inte gjort något med vårt gamla kök än men vi planerar", säger grannen och berättar att även de flyttat från en topprenoverad lägenhet ut i spenaten, där 60-talshusen tydligen stått orenoverade allt för länge, och sedan inte orkat ta tag i fixandet på grund av krävande småbarn, jobb, livet i allmänhet etc.

Nu lägger i alla fall vi ner hammarslagen för den här gången. Altandäck, nytt kök och hall och ett fixat rum till Viola på en sommar - attans vad det sliter trots att man inte själv gör arbetet.

Vi ska bara vara framöver. Inget mer än så.