Trädgårdstrassel

På tre veckor händer mycket. Vi har till exempel fått en hel höstranson av fina röda äpplen i ett av träden. De måste plockas ner och ätas upp - ett ganska trevligt nöje. Det är dock mindre kul att plocka upp ytterligare 500 övermogna äpplen från trädet på framsidan. Gräsmattan är en annan spännande företeelse. Den har vuxit bortom föreställningen om hur en gräsmatta kan växa och det utan någon gödsling. Nu är den tjock och knallgrön och jag tror faktiskt att det är ett gott tecken. Kanske har gräset kvävt mossan någonstans där nere?

Däremot har gräsklipparen börjat hosta misstänksamt. Jag misstänker att den senaste klippningen av "tjockmattan" är orsaken till att klipparen har fått kärlkramp.

"Jag tror det är en vajer som har släppt någonstans", säger Mathias, som uppenbarligen kan lägga sig till med titeln gräsklippsmekaniker på sitt cv.

Kanske dags att köpa en sådan där självgående historia?