Ingen kissekatt

Det ser inte bättre ut än att Gilbert verkar vara allergisk mot katter och möjligtvis också mot någon form av gräs eller liknande. Mina föräldrar har haft katt tills nyligen då den dog och ända sedan vi flyttade in i deras hus har Gilbert snörvlat och kliat sig i ögonen. Trodde första att det var dagisbaciller som härjade, men så hälsade vi på hemma hos M och N, som har två katter. Och det blev det värre än någonsin. Har stämt av med Gilberts läkare som bekräftat att det med största sannolikhet är kattallergi och skrivit ut antihistaminer i väntan på att vi får komma dit och testa honom.

Tydligen är det jättevanligt att barn som varit födoämnesallergiker när de var små ofta utvecklar päls- och pollenallergier i Gilberts ålder.

Nu får vi se om Viola klarar sig - allergier är ju i allra högsta grad ärftliga. Precis som med Gilbert så verkar hon inte tåla mjölkprotein.