Dagistankar

Om exakt en vecka börjar jag försiktigt skola in Viola på dagis. Japp, med ett augustibarn sitter man i dagissaxen - antingen skolar man in när man får plats där man vill att barnet ska gå. Med andra ord när skolorna börjar eller så väntar man tills i januari med följden att man inte alls får en plats i tid eller tvingas sätta barnet på en förskola långt åt pipsvängen. Det sista alternativet stavas att man väntar ytterligare ett år innan inskolning, något vi verkligen inte har möjlighet till. Mathias blev rekryterad till ett nytt jobb i våras och varken han eller jag kan vara borta från våra jobb på heltid nu i höst. Så är det bara. Däremot ska jag bara jobba 80 procent fram tills årsskiftet så båda barnen är hemma med mig på fredagarna. Sen får Mathias ta över den delen och ta ut sin pappaledighet på det sättet.

Det positiva nu är att vi slipper skola in Viola på ett dagis först och sedan flytta henne nästa år. Vi vet att hon inte får någon plats på vårt nuvarande dagis i januari och då får det här alternativet vara second best.

Den 1 oktober börjar jag jobba igen.

Oj, vad fort det har gått!