Ankfötter

Viola går sedan en knapp vecka tillbaka och det är en lycklig liten tjej som stolpar runt i huset. Hela sommaren har hon haft sandaler på sig från Vincent Shoestore (arv från Gilberts första sommar). Först ett par bruna och nu ett par röda. Men höst och gående kräver lite andra insatser. Rotade fram Gilberts höstskor i sandbeige med orangea ränder på som hon får börja med. Nu fungerar dem, men lilla fröken är lite rultigare än sin storebror och det märks även på fötterna. Skorna hon har nu kommer från Superfit, ett märke som gör lite smalare skor. Jag tänker skaffa ett par höstkängor från Kavat till Viola. De är rundare i fötterna och borde passa henne ännu bättre.

"Det kommer från din släkt", säger Mathias och syftar på att mina två systrar har Kajsa Anka-fötter - lite bredare och kortare.

Mina är som Gilberts - långa och smala. Men den där ankgenen har jag tydligen fört över till Viola ändå.