Bryderier

Blir ett hem någonsin helt färdigt? Nej, inte om ni frågar mig i alla fall. Jag är i ständig möbel/ombyggnadsberedskap och drar gärna ut på inköpen, inte bara för att få tag i det jag vill ha utan också för att hela processen är så rolig. Det är ett intresse helt enkelt. Sen tar det ett tag att fylla ett hus - särskilt efter att man bott i lägenhet i mer än tio år. Fram tills nu har två rum i huset stått omöblerade (övre hallen och Violas blivande rum). Nu har jag snart inga ursäkter längre att dra ut på inköpen. Violas rum känns något enklare än hallen, där det fortfarande råder lite oklarheter kring vilket syfte den ska ha.

- Någon slags bibliotek? Hyllor med böcker/tidningar och kanske en läsfåtölj.

- Arbetsrum och bibliotek? Ett skrivbord i stället för läsfåtölj plus hyllor som ovan.

- Ett extra tv-rum? Kan också utläsas en teve för barnen att titta på de helgmornar Viola och Gilbert vaknar okristligt tidigt. Här tänker vi oss någon slags låg, vägghängd förvaring där en platt teve kan stå ovanpå. Kanske en mjuk matta och några golvkuddar där kidsen kan mysa medan vi får ligga kvar i sängen lite längre.

Helst skulle jag vilja ha allt detta, men så stort är inte vårt lilla allrum.

Usch, vad svårt det här är!