Viola visar

Det blev naturligtvis väldigt sent i går. Hälften av sakerna i huset är relokaliserade någon annanstans och det visade sig vara en smärre utmaning. Lyckligtvis var både Viola och Gilbert trötta och somnade tidigt. Mannen och jag hade fritt spelrum på kvällen och slet som djur för att hinna klart. Vid midnatt var vi redo för sängen. Då vaknade Viola, med sex timmars sömn i ryggen, och inte ett dugg intresserad av att somna om eller att ligga kvar i sin spjälsäng heller för den delen.

"Lägg henne mellan oss så somnar hon nog om", mumlade jag.

Men Viola ägnade sig hellre åt att gå fram och tillbaka längs med sänggaveln ovanför våra huvuden, jollrandes och skrattandes hysteriskt.

"Det är som att ha Linus på linjen i sovrummet", frustade mannen och så skrattade vi tills det gjorde ont i magen och vi måste hyscha varandra för att inte väcka Gilbert.