Det ska börjas i tid

Jag har varit avjavafierad en längre tid nu på grund av min mage och en envis överkänslighet med allergiska besvär som följd. Magen och immunförsvaret hänger ihop så jag har fått undvika viss mat och dryck, bland annat kaffe.. Nåväl, nu verkar det ha passerat och för några dagar sedan blev jag intensivt sugen på en latte, en riktig svag variant till att börja med och som ett magtest. Mycket mjölk och lite java i en liten ta-med-mugg från Espresso House i Täby Centrum. När jag hade druckit upp ville nyfikna Viola undersöka muggen. Jag lät henne göra det eftersom den inte var varm och dessutom tom.

Döm om min förvåning när jag en stund senare tittar ner i vagnen och ser dottern flina mot mig lyckligt, med en lattefärgad mjölkmustach.

"Smack, smack...nana (hennes ord för mat)", jollrar Viola och blir naturligtvis urförbannad när jag tar i från henne muggen för att kolla.

Och jo då, det sitter fluffigt skum under ena sidan på själva locket som jag hade missat. Pilliga dottern har inte gjort det. Hon har helt enkelt plockat av locket, fått syn på skummet och slurpat i sig.

Tydligen var det uppskattat eftersom hon tjuter av lycka så fort hon får syn på en lattemugg.