Måndagsyra

Första morgonen efter semestern och det märks att man är orutinerad på morgonrutiner. Vi vuxna springer runt som yra höns och försöker klä på oss själva, klä på barnen och fixa mat till både dem och oss. Sen ska det rotas fram (nej, vi gjorde inte det i går fast vi borde) gummistövlar och vårjacka, två plagg vars existens vi glömt bort under sommarhettan. Jackan ligger skrynklig i tvättkorgen och där på en krok hänger minsann ett par regnbrallor också. Gilberts gummistövlar står framme  eftersom Viola just nu befinner sig i fasen riva-ut-saker från lådor och skåp.

Lägg till ett tidigt läkarbesök med Gilbert som inledning på veckan, där vi vuxna måste övertyga honom om att "nej, det blir inga sprutor eller plåster, vi ska bara prata redan tagna prover med doktorn" så förstår ni hur samtalet gick i bilen.

Men det gick bra ändå och det var någon som uppskattade att få komma tillbaka till dagis efteråt.