Tung last

Det blir mycket om renovering nu - vi går in i slutspurten av förberedelserna innan hantverkarna tar vid i augusti. I dag har vi hämtat 20 kvm golvklinkers (köket och hallen) från andra sidan stan. Utan barnvakt eftersom denne fått plötsligt förhinder. Med fyra personer, två barnstolar, en barnvagn och 15 paket, med åtta stycken 30 ggr 60 cm tunga klinkersplattor i varje, är det ett under att vi lyckades komma hem. "Ska jag gå ner och hyra ett släp?", undrade Mathias när vi försökte räkna ut hur vi skulle få in allt i vår Saab 9-5 kombi, som visserligen är en rymlig bil, men det finns ju begränsningar och det här såg rätt mörkt ut om sanningen ska fram.

"Och tvingas köra tillbaka den sen igen - nej du", svarade jag. Vi får allt slå ihop våra kloka hjärnor.

Bilen såg ut som en gungbräda i nedförsbacke när vi hade stuvat in allt. Mannen svettades ymnigt av kånkandet, men hem kom vi i alla fall.

Nu kan vi bocka av ännu en grej på inköpslistan.