Tredje gången gillt?

Vädret har skiftat och det är lite behagligare temperatur i dag. Skönt! Men det blåser också  och naturligtvis glömde vi att fälla ner vårt nya parasoll i går kväll. Tidigt i morse hördes ett oroväckande brak genom vårt öppna sovrumsfönster. "Vad var det?", säger jag misstänksamt och med en liten klump i magen. Vår trädgård kryllar inte direkt av saker som låter så högt när de faller omkull.

Och jo då, parasollet har vält bordet och knäckts på mitten. Bordet har klarat sig, men vad surt ändå.

Nu är frågan - ska vi satsa på parasoll nummer tre i ordningen och skärpa oss eller är det dags att byta strategi helt? Vi har pratat om att skaffa en så kallad segelduk och sätta upp på altanen i stället. På så sätt kan vi få solskydd både ovanför utemöblerna och mot den starka solen som väller in genom de stora vardagsrumsfönstren.