En soffa minsann!

Vi åker alltid förbi det danska möbelvaruhuset Ilva när vi är i Skåne. Det finns inte i övriga Sverige så det gäller att passa på. Oftast kommer vi därifrån betagna av något alldeles för dyrt och fulla av inspiration med några nya kuddar/filtar/barnsaker etc. I år blev det en soffa minsann.

"Kolla där", säger vi upphetsat i munnen på varandra och pekar på en soffa som inte bara ser ut som en sådan vi vill ha, den är också nedsatt med halva priset, har avtagbart tyg och är i rätt sorts färg. Vad är fel?

"Den är säkert obekväm", muttrar jag efter att ha gått på ett antal comfortnitar i soffdjungeln

Men den är skön, jäklar vad skön den är. Vi har bokstavligen snubblat över ett riktigt fynd, ett sådant där som man alltid läser om och avundas. Snygg, skön och funktionell till värsta priset - hur ofta händer det?

"Den här ska vi ha", säger jag och mannen nickar samstämmigt.

Visst, det kommer att kosta oss en extra tusenlapp att få upp den till Stockholm, men med tanke på att det är många fler tusenlappar som den är nedsatt med spelar det ingen roll.

Välkommen till Stockholm, lilla soffan! Du ska nog trivas där också.