Mina bästa tricks!

Barn och mat är ett kapitel för sig. Gilbert är betydligt mer misstänksam än vad Viola är och emellanåt är det riktigt tufft att få i honom allt han behöver. Men jag har blivit ganska duktig på att luras . Here goes (utifrån Gilberts favoritmat): 1) Pannkakor pimpas med mycket finriven potatis och morötter innan de steks och serveras med sylt. Han gillar både potatis och morötter, men när pannkakorna ska med på utflykt mättar de bättre med detta.

2) Mixa och sila (om det behövs) frukter och bär och blanda sedan med mjölk. Våra smoothies baseras på den mjölk som Gilbert kan dricka. Här kan man "dölja" mycket och introducera nya smaker som inte "syns".

3) Korvstroganoff med ris serveras med en sås vars grund består av lite tomatpuré (toppen att få i sig tomat på), Imat (havregrädde) och en sedan tidigare tillagad tomatsås bestående av passerade tomater (Mutti är det bästa märket), paprika, morötter och röda linser som kokas samman och finmixas till en mellantunn sås. Hälls över den lättfrästa tärnade falukorven (Scans delivariant = högst köttinnehåll) och smaksätts med lite Heinz chilisås (ketchup hemma hos oss). Serveras med ris och Gilbert märker inte av grönsakerna som han inte skulle äta annars.

4) Liknande pimpningar kan med fördel göras i köttfärssås, hemlagade köttbullar/färsbiffar, grytor av olika slag och potatismos.

Själv minns jag att både jag och syrran vägrade äta "potatismos med prickar" (läs hemlagat och inte helt slätt mos som farmor gjorde) när vi var små. Gilbert, som inte tål mjölk, har gudskelov aldrig smakat pulvermos och det är jag innerligt glad för - smaklösare sörja får man leta efter.