Praise the deck

Granntanten, hon som krävde förbud mot gräsklippning, dyker upp utanför häcken precis när jag är på väg att lassa in barnen och åka mot dagis. "Jag måste bara säga, vilken fantastiskt snygg altan ni har bygg. Oerhört smakfull", säger hon och ler medan jag tappar hakan av förvåning.

Sen ilar hon vidare med gångstavarna.

Och visst, altanen är inte bara snygg den har också tillfört en helt annan dimension till vårt husliv. Det är som om huset fått nytt liv och vi också. Vi bor praktiskt taget där ute. Förut kändes det alltid jobbigt att gå ut och grilla eller ta en fika på uteplatsen - nu skuttar jag och mannen ut dit mest hela tiden. Även Viola och Gilbert verkar uppskatta vårt nytillskott för de är där hela tiden känns det som. Ja, jag skulle nästan vilja påstå att altanen har enat oss.

Halleluja!