Hur förklarar man?

Ska man vara orolig när man hittat två döda skatungar? Jag hittade en i hörnet av trädgården i går, under det ena äppelträdet, och mannen fann en annan utanför vår bakre häck när han klippte gräset för några dagar sedan. Till saken hör att jag såg en skatunge hoppa runt på vårt altandäck i måndags. Den såg förvirrad ut så något måste ha hänt. Kanske har de fallit ur ett bo i skogen och irrat bort sig från sina skatföräldrar?

"Mamma, du måste laga den!", sade Gilbert när jag kom med spaden med den döda fågeln på.

"Det går inte", svarade jag varpå sonen darrade med underläppen.

Sen gick jag i väg med den till soptunnan för en snabb begravning. Bakom mig hörde jag hur sonen viskade "hej då lilla fågeln".

Det är nog dags att ta ett litet samtal med honom tror jag. Ska plocka fram en bok som jag köpte innan han föddes. Pretto jag vet, men bokreor är bokreor och August-belönade barnböcker är alltid trevliga att fynda.