Gilbert the great

Två av mina nära tjejkompisar väntar barn de närmaste månaderna. Namnprat har med andra ord varit på tapeten. Vi har själva gissat vad kompisarnas telingar ska heta - eller i alla fall vilken sorts namn det kommer att bli. I helgen fick jag bekräftat att vi är på rätt spår med ett av barnen när J avslöjade hur deras tankar går. Vad gäller B:s bebis så har vi våra misstankar och eftersom hon dyker upp hos oss på midsommar så ska jag kolla hur det ser ut på namnfronten. Mina egna barns namn då? Kanske inte Sveriges vanligaste, men ändå inte konstiga. Fast några har reagerat lite över Gilbert (uttalas med ett G) och trott att det är ett konstigt släktnamn av något slag eller att han är döpt efter filmen "Gilbert Grape". Nej och nej är svaret. Mathias kom med förslaget och jag gillade namnet eftersom det fungerar både här och utomlands. Gilbert är tyskengelskt till ursprunget, men finns även i Sverige, om än mest i åldersgruppen 60-80 år.

Men oftast får vi positiva kommentarer om hans namn. Många blir överraskade och särskilt en del äldre får något blankt i ögonen.

Den här fina boken hittade jag nyligen på nätet. Tyvärr finns den bara på engelska (översätt någon!), men den ska min Gilbert få ändå.