Varför vit?

IMG_7440.JPG

Tog en väldigt snabb bild från vardagsrummet mot hall och kök. Inser att mitt hem är väldigt vitt.

Inte för att det är fel med vitt. Jag älskar vitt och gillar verkligen den skandinaviska stilen med ljusa väggar som är uppblandat med naturmaterial och en och annan färgklick. Den har följt med länge som bakgrundsfilm i mitt liv. 

Men jag måste hitta en spegel till hallen snart! Jag ser framför mig en spegel trä med nätt ram. Hittar jag en sådan?

Nej, förstås inte! I alla fall ingen som jag vill ha. Och uppe i sovrummet står den vita spegel som är mitt felköp och undrar var den ska ta vägen?

Det undrar jag också?

Nu tar jag helg och ägnar min fredagskväll åt att spegelsurfa på nätet.

Helg med häng!

hang.jpg

Ja, det har varit en hängig helg här! Både ur bacillsynpunkt (jag är lite snuvig) och det faktum att vi mest har hängt här hemma, vilket var nödvändigt efter flera helger på raken där antingen jag eller Mathias varit bortresta eller jobbat av någon anledning. 

Så vi har hängt över spisen och lagat massor av god mat! Hängt i soffan och tittat på bra tv-serier, pratat och gjort läxor med båda barnen. Och jag hängde utanför Violas dansklass i lördags och hade ett härligt snack med T, vars dotter är Violas kompis och även går på dansen. 

Och förkylningen har jag nog skakat av mig nu!

(bild från Anne Taintor)

Det gick!

monsterplantan.jpg

Jakten på en inomhuskruka för Violas monstertomatplanta är över! Det var tuffare än vad jag trodde att hitta en och i rätt storlek. Överallt var de slut och jag såg framför mig hur mitt lilla barn skulle darra med underläppen över en frostskadad växt.

Men skam den som ger sig! När man minst anar det finns de bara där - i all sin terrakottaprakt och bland blommorna på mitt lokala Coop Extra.

Gräva upp, plantera om och flytta in jätteplantan (som om vi ska vara helt ärliga liknar en betydligt mer olaglig sorts odling!) framför ett av våra jättefönster i vardagsrummet. Där solen når in bäst under den här tiden på året. 

Håll tummarna nu för plantan har tre gröna tomater och massor av gula blommor!

Tre detaljer till Halloween

pumpagodisLagerhaus.jpg
vimpelLindex.png
kepshm.jpg

Varsågoda - tre gulliga Halloween-detaljer för under hundralappen från tre olika kedjor!

1) Gelegodis med apelsinsmak i fin pumpapåse till kalaset -  29 kr från Lagerhaus!

2) Vimpel med sötläskiga små figurer till barnrummet - 49 kr från Lindex!

3) Hornbeklädd keps till barnet - 79 kr från HM!

Själv laddar vi för lite allt möjligt i samband med Halloween/Allahelgonahelgen. Det blir både pumpakarvning (jag fasar!), barnen ska gå trick or treat med kompisar och är bjudna på maskerad. Sen ska vi också sätta ljus på mina morföräldrars, min farmors och Claras gravar. 

(bilder från Lagerhaus, Lindex och HM)

Tisdagsbalansen

IMG_7520.JPG

Numera är tisdagskvällarna vikta till PW runt Österskär med samma gäng med kvinnor som bubblar ihop på tjejkvällarna. Känns bra att jag tagit initiativ till båda företeelserna även om bubbel och babbel inte förekommer varje vecka.

  • Bubbel + PW = energiberikande balans!

Kommentar: Champagne är bevisat nyttigt och frisk luft är också nyttigt...yeah!

  • Röda naglar + PW = glamourös balans!

Kommentar: Svettighet botas bäst av lite lagom ytlighet

  • Tiramisu i Toscana + PW = smarrig balans! 

Kommentar: Som om jag kommer att banga världens godaste efterrätt! Däremot var jag bra nära att strunta i den där rundan dagen efter att jag hade landat på svensk mark igen. Soffan lockade mer! Men jag sparkade ut mig själv eftersom jag visste att jag skulle känna mig piggare efteråt...och det gjorde jag!

Balans är bra! 

Vem är vem och varför?

IMG_7137.JPG

Med ett barn av varje är det intressant att notera skillnader och likheter på olika plan. Jag tycker att det är viktigt att inte göra skillnad på hur vi ser på dem beroende på kön. Vad och hur vi säger saker till våra barn har betydelse för hur de ser på sig själva.

Forskning visar att flickor oftast får beröm för hur de ser ut och pojkar för vad de presterar. Vilket förstås är helt galet!

Här är jag mån om att barnen ska få uppmärksamhet på alla olika områden, att det ska vara lika självklart att säga till Gilbert hur söt han är som att lillasyster får höra det. Och att Viola får lika mycket uppmärksamhet för en konkret prestation som storebror. Gudarna ska veta att man hela tiden hör runt omkring sig "hur söt Viola är" och "vad cool du är" till Gilbert. Men väldigt sällan det omvända!

Trots att min barn egentligen är mer tvärtom, om man ska se på ett generellt plan. Gilbert är mer förtjust i att läsa böcker, spela dataspel och rita än att spela fotboll och Viola är inte den som drar sig för att argumentera och ta plats, om än gärna i fina kläder men hon kan lika gärna rusa runt i jeans och t-shirt som i klänning och ta en dataspelsfight med storebror. Och Gilbert, som är väldigt visuell, går igång lika mycket på snygga kläder som lillasyster. 

Det finns flera sidor av samma mynt helt enkelt och jag älskar att se alla olika sidor av mina barn!

Borta!

IMG_7522.JPG

Inte ens en månad fick de leva - de svarta ballerinaskorna! Som dog värmedöden i Italien och blev kvar i en papperskorg på ett hotell när väskan skulle packas för hemfärd. 

Inte för att de behövs just nu, men helt ärligt skulle man väl ändå kunna tycka att ett par skor kan hålla lite mer än så? Även om de bara är från HM.

Jag har haft andra ballerinaskor från dem som funkat!

Är det på riktigt?

toscana2.jpg
toscana4.jpg
toscana3.jpg
toscana.jpg

Några utvalda bilder från Toscana-resan som bokstavligen tog andan ur mig. Förväntningarna var skyhöga och jag kan säga att de infriades med råge och lite till. Det var väldigt många "nu-måste-jag-nog-nypa-mig-i-armen-moments" om man säger så!

Älskar man storslagen natur, historisk bebyggelse, god mat och gott vin då är man hemma.

Grazie!

Gyllene skimmer

IMG_2359.JPG

Hösten har verkligen slagit till nu! Plötsligt är träden gula och jag vaknar huttrande varje morgon. Mörkt är det också och jag tänder lampor mest hela tiden känns det som.

Den senaste veckan har jag gått från sommarvärme och kjol med bara ben till att huttra i nyinköpt stickad rosa tröja och leta efter fingervantar till mig och barnen. 

Tur att det är så vackert ute!

Sommar i en flaska

ckonesommer.jpg

Jag har varit lite frånvarande eftersom jag varit på resande fot ett tag. Närmare bestämt i Toscana i Italien, där det fortfarande är sommarvärme. Men nu är jag hemma igen.

I sann sommarstil slog jag spontant till på en ny parfym från Calvin Klein, när jag rusade in i Taxfree-butiken på Arlanda för att handla en ny mascara. Perfekt att förlänga sommarkänslan med även utanför Italien.

Ha en fin vecka alla!

Gott!

IMG_2201.JPG

Det här är världens godaste och enklaste tips - små tomater på kvist som får gå i ugnen med olivolja! Blir alldeles ljuvligt gott att ha till kyckling eller i en god pasta tillsammans med mozzarella och basilika.

Snabbversionen görs på 30 minuter i 200 grader. Har man mer tid låter man de stå inne i två timmar på 125 grader.

Strö på lite flingsalt också.

Den smaken!

S som i sova...

IMG_7243.JPG

Som försvann i en virvel av både damm och lite glam. Varvat jubileumsfest och nödvändig shopping med tvätt av smutsiga fönster och allmän brist på sömn. Det sistnämnda är nog värst!

Kan någon förklara för mig hur det kommer sig att barn, som är så trötta när de ska upp under veckorna, plötsligt förvandlas till pigga duracellkaniner på helgmornarna? Why!?

"Mamma, jag är hungrig nu!"

(javisst, kylskåpet är där nere!)

"Får jag också sova mellan er?"

(mamman och pappan för trötta för att svara mitt i natten - vaknar med ryggvärk nästa morgon och fattar ingenting)

"Sluta, hon bråkar...paaapppaaaaaaa nu tar hon paddan!!"

(slutar de om man kastar ner en stor kudde för trappan tro?)

 

Nytt år...

birthday.jpg

Så var den här veckan över och till på köpet är jag också ett år äldre. Igen! Och det är helt okej faktiskt för jag känner mig verkligen inte gammal utan glad i det jag är och i mångt och mycket även yngre än när jag var tjugo. Om nu någon förstår vad jag menar?

What's another year liksom? Jo, ett års ovärderliga erfarenheter, nya bekantskaper och massor av skoj!

(bild från Anne Taintor)

Glaserad golvkruka

IMG_5759.JPG

Violas tomatplanta måste komma in snart men först behövs en ordentlig inomhuskruka som kan stå på golvet. Och här har jag fått för mig att jag vill ha en glaserad kruka i antingen grönt eller svart - vilket förstås är OMÖJLIGT att hitta i rätt storlek.

Som det alltid är när man bestämt sig för något och sen inte hittar det ute i butik!

Var finns min kruka?

Ps Krukan/vasen i framkant på bilden har inget med min frustration att göra - den var med på en visning i våras!

Gräva ner hösten i kruka

krukor.jpg

I helgen gjorde vi ett nytt trädgårdsryck och åkte i väg till växtförsäljningen för att köpa mer jord till rabatter och krukor. Sen fick stäppsalvian åka ner i rabatten, med hopp om en återkomst (vad vet jag?) nästa år. I de stora altankrukorna har jag istället planterat bollkryss och ljung som får följa med in i hösten. 

Det enda jag inte hittade var en stor snygg golvkruka för inomhusbruk där Violas allt större tomatplanta ska få bo. Så en bollkryss står just nu utan ytterkruka tills att jag hittar en ny boning åt tomatplantan.

Så var får man tag i en snygg innekruka? Helst av allt ska den vara glaserad och mörkgrön, men jag gissar att bara därför inte kommer att hitta någon sådan.

För så är det väl alltid?

Fläckig spaning

Prickigt1.jpg
IKEA_SALLSKAP_vitrinskap.jpg
vaktel2.jpg

Jag ser fläckiga inredningsprylar överallt känns det som! Och här kommer tre varianter att spana lite extra på:

1) Frame of Mind - Photowalls senaste tapetkollektion där bland annat mönstret "Speckle Green" finns med.

2) IKEA slår till på Sällskap, en kommande kollektion,  där det här svarta skåpet med fläckigt innanrede finns med. Snyggt!

3) Vaktel heter porslinet hos Oscar & Clothilde och får mig att komma ihåg en jättefin grönfläckig servis som min kompis M hade på 90-talet. Hm, undrar om hon har den kvar?

(bilder från Photowall, IKEA och Oscar & Clothilde)

Retrokjol

IMG_7456.JPG

Det varma vädret har gjort att sommarkläderna använts längre än vanligt. Till allas vår förtjusning! 

Viola blev extra glad när jag hittade en fin sommarkjol med jordgubbsmönster som jag tror att min yngsta lillasyster hade på 80-talet. Den har fått följa med Viola till skolan flera gånger och glänsa i all sin enkelhet.

Sen att få fröken att stå stilla när man ska ta en bild...det är en annan femma!

De har kommit!!!

IMG_6852.JPG

Violas lilla miniplanta, som hon kom med hem från skolan i våras och som har vällt ut över vår trapp på framsidan, har fått en tomat. Och fler är på gång dessutom!

Hurra!

OBS! Tomaterna på bilden har inget med saken att göra - de växer i trädgården i Skånehuset. 

Men vad kul det är att den lilla tomatskivan Viola planterade i en halverad mjölkkartong, som omsorgsfullt planterats om två gånger av den ömma modern och vattnats vid behov och fått ta emot både sol och störtskurar, har fått småtomater. 

Men hur gör man nu? Ska de in i huset eller vågar man sig på att låta dem stanna ute ett tag till?

Hjälp?

Hänga med Hank

hank.jpg

Vi körde fredagsmys deluxe efter långa arbetsveckan och tog barnen till Täby Centrum för att äta tacos på Taco Bar och se filmen "Hitta Doris" i 3D-format på SF-biografen som ligger där.

Gissa succén på det!

En väldigt bra uppföljare till succéfilmen Hitta Nemo är det. Den här galna bläckfisken (Hank) var absolut roligast - han stal varenda scen i filmen! (tillsammans med musslan hälsar Gilbert!). Alla vuxna skattade lika mycket som barnen och det är väl ett gott betyg? Känns ju extra bra när man hittar filmer som alla gillar. 

Hittade den här när jag googlade förresten. Enjoy och försök er inte på något liknade!

(bild Pixar)