Lite silkespapper, lim och gem är allt som behövs för att göra en festlig girlang! De är dessutom perfekta till kalaset eller barnrummet! Vi visar hur du fixar girlangen - steg för steg.

 

Du behöver:

Silkespapper
Lite kraftigare papper
Lim
Häftapparat eller gem

 

Gör så här:

1. På ett silkespappersark med standardmåtten 50x70 centimeter får du ut två solfjädrar. Vik hela arket, från kortsida till kortsida, i 2 centimeter breda veck. Du viker precis som ett dragspel.
2. Dela den färdigvikta dragspelsremsan i två delar som är 22 centimeter långa. Detta mått är viktigt för att du ska kunna vika ut hela solfjädern.
3. Häfta ihop remsorna i ena hörnet. Nu kan du veckla ut dina dragspelsremsor som solfjädrar, men du måste ha en liten fästanordning också, så låt dem ligga platt så länge.

girlangen.jpg

Fäste:

1. Till varje solfjäder behöver du pappersremsor som du klipper till av ett kraftigare pappersark. Remsorna ska vara cirka 25 centimeter långa och 2 centimeter breda.
2. Limma fast dem längs med långsidorna av dragspelsremsan, en på vardera sida. När de torkat viker du ut dem till solfjädrar.
3. Fäst ihop de fastlimmade pappersremsorna omlott så de bildar en girlang. Använd häftapparat eller gem så kan du lätt ta isär dem för att använda igen på nästa kalas.

SOFIA JANSSON