Foto: Hannah Hedin

Foto: Hannah Hedin

I Family Living nr 2/16 berättar medieparet Malin och Sigge Eklund om deras inredningsstil och hur det kändes att kliva in på visningen av den vackra sekelskiftesfemman i Vasastan i Stockholm.
Det här är ett utdrag.

Malin, 36 och Sigge Eklund, 41 jobbar båda i mediebranschen och har tillsammans barnen Viggo, 12, Truls, 11 och Belle, 4 år. Malin är projektledare och Sigge är författare och gör även Sveriges största podcast "Alex och Sigges podcast" tillsammans med Alex Schulman. Han har nyligen släppt boken "Tid" som han skrivit tillsammans med poddkollegan.

"En omedelbar känsla av hemma" så beskriver paret hur det kändes att ta första steget in i femrummaren som nu är familjens hem. Med tre barn och enorma mängder böcker blev han och hustrun Malins förra lägenhet, en fyra i samma område, till slut för liten.

Malin Eklund: Vi behövde ett rum till, det fungerade inte att killarna delade längre och vi ville bo kvar i kvarteren runt Odenplan.

Sigge Eklund: Jag tycker att det är ett av få områden i Stockholm som känns levande. Jag är så glad varje kväll när jag går ut och det är liv och rörelse på gatan. Sedan har väl alla människor ambitionen att göra ett klipp, att hitta något man renoverar som ökar dramatiskt i värde, men när vi väl kom in i den här lägenheten så kände vi oss hemma på en sekund. Det är lite som personkemi.

– Vi har en ganska kompatibel inredningssmak. Jag vet hur många andra par som strider, säger Sigge om deras inredningsstil.

Charlotte Frey Svidén

MISSA INTE!

Läs hela intervjun i Family Living nr 2!

Foto: Hannah Hedin

Foto: Hannah Hedin