Dekorplast!

Dekorplast, vinylfolie eller plastfilm, kärt barn har många namn och sedan jag blev storkonsument för några år sedan kallar jag det för dekorplast, det låter trevligt!

Det är ett material som jag genom instagram sett explodera och handlarna hänger inte riktigt med. Materialet är ju så genialiskt. Det fäster på det mesta och förändrar snabbt en vägg, en möbel, en lampa, en kökslucka eller ett kakel. Det går att klippa eller skära till raka grafiska figurer eller göra mer avancerade och stora projekt.

Färger, nyanser och strukturer kan vara svårare att få tag på, jag har byggt upp ett ganska stort materialförråd genom byggvaruhus, konstnärsbutiker, färgaffärer och grossister. Jag har besökt företag i vinylbranschen som haft hundratals rullar i alla tänkbara kulörer och blankhet men som privatperson får man ibland leta lite mer. Det finns en del bra webbshoppar som säljer både på rulle och utskurna vinylstickers.

Kolla in monalisas.se eller kreatima.se

Här kommer lite bilder på dekorplastprojekt i vårt hem, som ni kan se så älskar jag att dekorera med vinylplast!

dekorplast_kreativakarin
vinylplast_kreativakarin
plastfilm_kreativakarin