Vi är glada över att presentera en ny bloggare på Family Living – nämligen Kreativa Karin! Karin är pysselexpert, älskar färgglada pasteller och att renovera loppisfynd. Lär känna henne bättre här!

Välkommen Karin, ny bloggare på Family Living! Vem är du?
Jag är en 36-årig småbarnsförälder som bor på Hisingen i Göteborg. Jag är precis färdigutbildad butikskommunikatör och arbetar just nu som inredare. Jag har ett nystartat företag och drömmen är att kunna kombinera inredningsdesign och att arbeta med inspiration på olika sätt. Jag har precis flyttat min kreativa verkstad till en ateljé och är lycklig över att ha fått en nytt utrymme att inreda och möjligheten att kunna sprida ut mig ordentligt.

Vad kommer du att skriva om i bloggen?
Jag vill utveckla mitt instagramkonto där jag tipsar om enkla och roliga DIY och pyssel, jag älskar att inspireras av trender och inredningsdesign och sedan göra min egna personliga twist på det. Jag vill inspirera läsarna till att våga prova på nya saker och bli mer kreativa. Jag har en stor bildbank som jag kommer att dela med mig av samt bilder och beskrivningar på mina kommande projekt.

Varför blev det bloggnamnet Kreativa Karin?
Det är ett namn jag skapade när jag startade mitt instagramkonto för 1,5 år sedan. Jag ville bygga upp ett personligt varumärke och gillar att sätta samman ord som börjar på samma bokstav. Jag valde det jag älskar allra mest, att få vara kreativ!

När är du som mest kreativ?
När jag har fått inspiration kan jag inte vänta på att få sätta igång! En hel dag i ateljén med tid för småprojekt, fotografering och att organisera allt material är det jag längtar efter allra mest just nu.

Du älskar att pyssla. Var hämtar du inspiration från?
Det går lite i perioder, när jag aktivt letar brukar jag söka på Pinterest eller webben annars får jag massor av inspiration på Instagram, på jobbet och i vardagslivet. Jag inspireras av färger, mönster, design, siluetter, mode, möbler och alla fantastiska kreatörer där ute.

Vilket är ditt senaste DIY-projekt?
Mitt i det hektiska examensarbetet fick jag tag på min ateljé ett stenkast hemifrån och lade varje vaken timme på att renovera lokalen från en murrig och spindelfylld källarhåla från 70-talet till en ljus och fin studio med vita och mintgröna väggar och ljusgrått golv. Jag rev tapeter, spacklade igen stora hål och målade väggar och golv innan och efter skolan. Min man drog om elen och min pappa kom med slagborren och satte upp hyllor.

Vilka av dina kreationer är du allra mest stolt över?
Oj, vad svårt! Jag gör så mycket olika saker hela tiden men jag får väl säga att det senaste jag gjort är jag oftast mest stolt över, man utvecklas hela tiden och lär sig saker om konstruktion och materialval. Just nu är jag väldigt nöjd över att ha gjort all ytskiktsrenovering av ateljén helt själv.


Finns det något du har gjort som du skäms över?
Jag är väldigt ivrig när jag väl får en idé och kan knappt vänta på att få se det färdiga resultatet, det innebär ibland att jag kan slarva en del och tror att jag klarar av att göra saker för hand, utan att mäta eller göra mallar. Det vill jag bli bättre på, att vara noggrann, våga ta hjälp och göra ett grundligt förarbete, då blir det som bäst.

Har du något tips till den som vill komma igång och pyssla?
Absolut! Våga testa! Hitta saker att inspireras av och tänk hur du skulle kunna anpassa det till din egna personliga estetik. Ibland hittar jag idéer som är roliga men utförandet kanske är i en helt annan stil än vad jag själv gillar, då kan man ändra färger, material och mönster och göra sin egen tolkning. Jag brukar göra saker många gånger, då lär man sig knep och hur materialen fungerar. Var inte så hård mot dig själv, jag tycker det blir charmigare och mer personligare om det är lite snett och vint. Fixa pysselkvällar ihop med kompisarna och följ Kreativa Karin så klart!

 

Fem snabba med Kreativa Karin!

Havet eller poolen?
Jag tycker om lugnet vid havet, då kan man hitta sin egna lilla avkopplande vrå och njuta av sol och bad.

Kulglass eller mjukglass?
Jag gillar när man får många olika smaker, lite av flera, så jag väljer oftast kulglass.

Måla eller snickra?
Jag älskar att måla men vill gärna lära mig mer om konstruktion, verktyg och att bygga!

Design eller IKEA?
Både och! Vårt hem är fyllt av gamla loppisfynd, en del designklassiker och IKEA. Jag gillar en skön mix av mörka teakmöbler från 60-talet och vita moderna linjer.

Pulled pork eller laxburgare?
En laxburgare på en krog längst västkusten låter trevligt!


Här kollar du in Kreativa Karins blogg och hälsar henne välkommen!