Hannah Widell berättar hur det gick till när hon och maken Gustav hittade drömhuset i Bromma. Det här är ett utdrag.

 

Hannah Widell, 39, är vd på medieföretaget Perfect day (som hon driver tillsammans med systern Amanda Schulman), journalist, författare och hörs varje fredag i sin och Amandas populära podcast ”Fredagspodden”. Hon bor i en vindsvåning i Bromma i Stockholm med maken Gustav Wallin, 36, döttrarna Rosa, 11, från en tidigare relation, Wilma, 3, och bebis i magen planerad till oktober.

– Det var sex hantverkare som kom hit samtidigt och bara körde, skrattar Hannah. Och strax före sommaren var det inflyttning. Eftersom jag tvekade i flera år får man väl ändå säga att jag backade in i förorten, men nu älskar jag det. Helt plötsligt längtar jag efter att få lämna stan efter jobbet och det är verkligen så härligt för barnen. Vi kan promenera till Wilmas förskola, och Rosa rider på Äppelvikens ridskola som ligger alldeles runt knuten. Som vuxen är det nära till allt i stan, men för barn är det tvärtom. Och eftersom jag jobbar i stan får jag min dagliga stadsdos med härliga lunchställen och sånt, så jag hinner aldrig sakna det.

Men Bromma är ändå bara ett av Hannahs hem. Kanske är det till och med så att hjärtat klappar hårdare för ett annat: gården på Gotland.

– Jag brukar säga att jag bor på Gotland i snitt fyra månader om året. När Rosa var liten bodde vi nästan mer på Gotland än i Stockholm, men jag tror inte att jag skulle klara av att bo där året runt. De där mörkaste månaderna skulle bli svåra. I så fall skulle jag behöva bo inne i Visby, nu bor vi ju på en gård fem mil utanför Visby, berättar Hannah som just landat efter två månader på ön.

Även som barn var Hannah mycket på Gotland. Hennes föräldrar köpte en gård där när hon var 4 år, och sedan dess har hon spenderat flera månader om året där.

– För nio år sedan köpte jag en egen gård på samma väg, ett par år senare köpte min syster Amanda och Alex (Schulman) min lada. Vår lillasyster (Amelia Widell) köpte min mammas lada och i mitten bor pappa i en egen lada, så det är värsta Bullerbyn och en väg som nästan är helt vår, berättar Hannah. Skulle mitt Gotlandshus ligga 40 minuters bilväg från Stockholm skulle jag absolut bo där, men Bromma blev lite som någonting mitt emellan.

Charlotte Frey Svidén

 

MISSA INTE!

Hela intervjun kan du läsa i Family Living nr 5 som finns i butik nu. 


Tyvärr föll informationen om produkterna på omslaget bort ur tidningen. Det här syns på bilden: Kudde, vas och orange skål, Room. Bordet är köpt på Blocket. Figuriner, stol och matta, Asplund. Korgkruka, Ikea.