Frida Fahrman om sin jobbiga graviditet: ”Allt bara totalt slogs ut”

I nya numret av Family Living berättar modeprofilen Frida Fahrman om hur hennes graviditet höll på att knäcka henne. Det här är ett utdrag.

Frida Fahrman, 34, är chef för tidskriften Metro modes webb-tv, och bloggar på mama.nu. Hon bor med art directorn Hampus Lemhag, 36, sonen Nils, 3, och bebis på gång i december i en lägenhet från slutet av 1800-talet i Stockholms innerstad på 100 kvadratmeter, uppdelad på tre rum.

– I våras var det sisådär, säger hon. Då fick jag prioritera om en hel del. Det var en ansträngning för mig bara att gå till jobbet, och vissa dagar gick inte ens det. Jag låg bara hemma och stirrade i taket. Men till slut fick jag medicin, en för illamående och en för att jag bara skulle fungera igen.

Det var efter flera svåra missfall, ett så sent som i femtonde veckan, som Frida och Hampus äntligen fick till ett blivande litet syskon till Nils, men Fridas kropp tog mycket stryk.

– Allting slutade funka helt plötsligt. Så det var inte bara illamående, det var även dåliga värden. jag gick ned nästan tio kilo i vikt. Allt bara … totalt … slogs ut, säger hon.

– Sedan hamnar man i en ond cirkel när man inte äter, när hjärnan inte får fett och socker, då blir man knäpp.

Men självklart pratar hon om inredning också. Är hon inte extremt trendkänslig?

– Ja och nej, skulle jag säga. Vi har mycket klassiska möbler, av de stora möblerna köps ingenting nytt. Allt från piano till soffa, säng och sådana grejer, säger hon.

– Vi har investerat i det här Superellipsbordet som får hänga med, och samma sak gäller allt – köper vi en skitdyr matta eller gardiner eller vad det nu är, då ska det vara något som vi kan ha, länge.

Det är mer detaljerna hon petar i.

– Jag lägger ned otroligt mycket tid och energi på det. Då får det gärna vara en kruka eller mässingsljusstake som kan haka på någon trend. Men det måste jag faktiskt säga om mig själv: jag har nog en känsla för det. Jag är på något innan det blir en trend.

– Vi har en stor ananas hemma som jag budade hem från auktion för MÅNGA år sedan. Sedan slog det till med en ananastrend, och jag förstod inte var det kom ifrån! Och ända sedan jag var på klassresa i åttan till USA och såg att de har eukalyptus när de julpyntar har jag gillat det, och nu är det en eukalyptusboom. Så det kanske blir en fjäderboom nu, jag vet inte?

 

MISSA INTE!

 

Anna Björkman