En färgsättares flytt till Svärtinge

Den 1 juli flyttade jag och barnen från huset i Norrköpings innerstad till ett annat hus i ett mindre samhälle som heter Svärtinge och ligger låååångt ut på landet om du frågar den blivande trettonåringen. I själva verket tar det ganska precis 17 minuter med bil att åka från dörr till skola men visst, det är tyst, mörkt och fullt med stora träd vilket ju är ett tecken på att det är "ute på landet" i hennes värld. Vi skämtade om att nu när vi flyttar till Svärtinge ska vi börja klä oss i svart, inreda i svart och helt anamma det nya ortsnamnet. Tanken på att bara äta svart mat (?) har vi inte sjösatt än eftersom blodpudding med Coca-cola, bönor och björnbär kändes mindre lockande.

Än så länge är hemmet i uppbyggnadsfas men den nyinköpta turkosa soffan, de limegröna kuddarna och de ljust gröna väggarna vittnar väl om att skräckscenariot med svart tema stannade på tankestadiet.

Svart är en färg som jag använder ytterst sparsamt eftersom jag tycker att det gör sig bättre på bild än i min färgkänsliga verklighet. Kolla in den här reklamfilmen. Man blir nästan lite sugen på att satsa mer på svart ändå. Nu när man bor i Svärtinge...

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more