Triss i personlighetsdrag

Jag lyssnar på radio och får lära mig hur band ska vara sammansatta för att lyckas hålla ihop trots påfrestningar vid turnéer, upp- och nergångar och skivsläpp och familjepussel. Tänker att det påminner om företagande. Så jag sätter upp en egen lista på vad jag tänker krävs och ser på en gång att det är en kamp mellan mina olika personlighetsdrag som alla är starka men som drar åt helt olika håll.

1. Struktur och förmåga att planera, genomföra och utvärdera. Oj vad jag älskar att planera och dra upp riktlinjer och mål. Genomförandet blir ett bevis på att det faktiskt går bara man vill. Utvärderandet skulle jag kunna bli bättre på.

2. Kreativt skapande. Har alltid haft och kommer alltid att ha väldigt mycket av detta. Funkar inte alltid så bra ihop med planering och excelark utan kräver egna dagar med fokus på lust. Jag skulle önska att jag gav denna del av mig själv mer utrymme eftersom det är en den som gör mig lyckligast.

3. Social kompetens och säljkompetens. Den utåtriktade delen av mig gillar att träffa folk och göra affärer. Jag har alltid haft lätt för att prata och få kontakt. Men samtidigt behöver jag dra mig undan för att klara av de första två punkterna.

Att få dessa tre personlighetsdrag att samsas är inte alltid helt lätt ska jag säga. Ibland är jag så trött på någon av dem men likväl vet jag att de alla tre behövs för att mitt företagande ska funka långsiktigt. Jag vet inte hur andra gör för att få olika personlighetsdrag att samsas men när mina bråkar brukar jag ge mig ut i skogen tills de lugnat ner sig. Så, idag ska jag ta ledigt halva dagen och ge mig ut och andas frisk luft. Inte mäta in färger, inte fundera på nästa steg eller tänka igenom något som behöver lösas utan bara njuta av blåsippor och frisk luft ett par timmar. Så att alla delar av mig får lugn och ro!

Min kärlek till naturen får illustreras av en bild från en färgutställning jag gjorde för många år sedan i ett växthus på underbara Alsta trädgårdar.

Min kärlek till naturen får illustreras av en bild från en färgutställning jag gjorde för många år sedan i ett växthus på underbara Alsta trädgårdar.