Carl och Karin Larssons färger i Paris

Idag har jag bokat en resa till Paris med min tolvåriga dotter Kristin för att titta på Carl Larsson-utställningen på Petit Palais och inspireras av hans färg- och formsinne. Hon har börjat läsa franska och jag vill låta henne testa språket genom att visa henne Montmartre och gå i de gamla mästarnas fotspår.

Jag har alltid fascinerats av Carls och Karins samtid, läst allt jag kommit över om paret och de konstnärer och författare som var samtida. Älskar färgerna i deras hem, Karins stilsäkra färgkombinationer och så alla dessa textilier.

En konstresa i ett vårvarmt Paris är något att se fram emot en snöslaskig tisdag i mars. Sitta på en uteservering och äta croissant, leta upp en loppmarknad, titta in i en av alla hundratals kyrkor för att vila en stund. Mona Lisa, Sacre Coeur och så Musée d´Orsay som förövrigt råkar ha en Van Gogh utställning helt i stil med vårt färgtema. Vi kommer att få se hans gula toner som jag under året på konstskola försökte efterlikna med varierande resultat. Är inte hundra på att Kristin kommer fastna lika mycket vid just det gula. Men har vi tur hittar jag något med hästtema. DÅ är resan gjord för henne! :-)

Crédit : Carl Larsson, La cuisine © Nationalmuseum Stockholm. Foto från Petit Palais sida.

Crédit : Carl Larsson, La cuisine © Nationalmuseum Stockholm. Foto från Petit Palais sida.