I nya Family Living nr 3/15 berättar stylisten Malin Persson om hur hon träffade sin man, om livet som toppmodell och om vad hon tycker om svensk inredningssmak. Det här är ett utdrag.

Malin Persson, 35, är stylist, inredare, bloggare och ibland modell och bor med maken Damiano Mazzarella, 50, samt barnen Tiago, 9, Milo, 7, och Cleo, 4, i ett sekelskifteshus i vit sandsten på 300 kvadratmeter i Limhamn, utanför Malmö.

Hur träffades ni?

– På en blinddate i Rom. En bekant till Damiano hade träffat en kompis till mig, och så sammanfördes vi på det sättet. Det blev kärlek vid första ögonkastet, vi flyttade ihop dagen efter. Jag bodde i en liten studentlägenhet med några kompisar, men jag hämtade mitt lilla bohag, bland annat min guldfisk, som jag satte på cykeln. Sedan cyklade jag till honom. Mina kompisar tänkte väl ”äsch, hon kommer tillbaka om några dagar”. Så blev det inte.

Jobbade du som modell då?

– Jag hade precis börjat när vi träffades. Min plan var att plugga italienska och börja på designskola, men blev scoutad. I Sverige hade jag inte alls blivit uppmärksammad. Här är det ganska vanligt att man är lång, smal och blond. Men där var det bara ”modella, modella!”.

Har du några särskilt roliga minnen från modellkarriären?

– Jag hittade en agenda från 2001 som jag bläddrade i häromdagen och tänkte ”herregud”. Allt var så späckat! Det var en världsomfattande kampanj för Chanel ena dagen. Dagen efter en plåtning med Karl Lagerfeld i Paris, för att dagen därpå plåta omslag för Elle i New York. På två veckor hade jag gjort tio enorma jobb. Men jag tog chansen och körde på. Damiano var en trygg punkt som gjorde att jag kunde koncentrera mig på jobbet, och sedan släppa det när jag kom tillbaka till Rom. Jag drogs inte för djupt in i modellvärlden på det sättet.
I dag arbetar Malin sparsamt som modell. Inredningsintresset har tagit större plats och hon kommer att vara programledare för en ny inredningsdel i programmet ”Trädgårdstisdag” i SVT under våren.

FL1503s001_600.jpg

Hur var det att möta inrednings-Sverige igen?

– När jag bodde i Italien ville jag bara frossa i svensk stil, men nu när jag är här ser jag att den är väldigt ensidig. Det finns en tendens att alla vill ha precis samma grejer.

Marina Nilsson 

 

MISSA INTE!