Bloggaren Malin Wollin berättar om sitt inredningstänk och hur det är att vara fotbollsfru fast hon inte är fru. Det här är ett utdrag.

Malin Wollin, 36, är författare, krönikör och bloggare på familjeliv.se, och aktuell med en ny webb-tv-serie om mammaskapet. Hon bor med sambon Joachim Lantz, 37, samt barnen Astrid, 12, Saga, 10, Arvid, 6, och Stellan, 2, samt hetsiga dvärghamstern Lillen i ett radhus i Kalmar.

Malins sambo Joachim Lantz jobbar idag som miljökonsult, men är mest känd som före detta fotbollsspelare i Kalmar FF och den som gett upphov till Malins blogg-alias ”Fotbollsfrun”. Även om Malin poängterat att just det där med ”fru” fortfarande lyser med sin frånvaro.

– Ha ha, det finns de som tror att jag på allvar går omkring och är ledsen över att Joachim inte friar. Det är egentligen inte att vara fru som är det viktiga. Hell no! Det är bröllopet jag vill ha, det ska vara världens fest.

Varför friar du inte själv?

– Det var jag som bestämde att vi skulle bli ihop, att vi skulle flytta ihop, och att vi skulle ha barn nummer ett, två, tre och fyra. Nu tänker jag att någonting får han göra, kom igen nu! Men i brist på det så framlever vi våra dagar som det är.

Vänta nu, du bestämde att ni skulle bli ihop?

– Ja, jag såg honom på en förfest och sedan ute, senare samma kväll. Då gick jag fram och började hångla med honom och sedan bestämde jag att vi skulle vara ihop. Det var 14 år sedan. Vi är båda äldsta barnet i respektive familj, så vi ska egentligen inte vara ihop, det ska inte fungera, men mot alla odds kämpar vi på.

Tycker ni likadant när det kommer till inredning?

– Vi bråkar inte om något annat än inredning! Vi har varit så fruktansvärt ickeöverens, men har börjat närma oss varandra de senaste åren. Fast i många år har jag drömt om att få vara ensam och bestämma. Men det är synd om man ska separera och köra varannan vecka bara för att man ska få bestämma vilken soffa man ska ha.

Vad gillade ni när ni träffades då?

– Då ville jag ha ljust, fräscht, vitt, lönnträ, silverkrukor och lila. Och det var avskalat i relation till Joachims smak, som alltid varit murri-murri-burri. Mattor, gardiner och tunga möbler som hos ”old people”. Det totalkrockade.

Charlotte Frey Svidén

 

MISSA INTE!

Hela intervjun kan du läsa i Family Living nr 2/15.
Pssst! Barnens kläder på omslagsfotot kommer från Modéerska huset.